Team Gilwell bestaat uit ongeveer 30 personen. Zij hebben allemaal, korter of langer geleden, een Gilwell-training gevolgd en zetten zich nu met veel enthousiasme in om nieuwe deelnemers een onvergetelijke ervaring te geven. Om Gilwell-trainer te worden, hebben alle trainers een speciale training gedaan.

Gilwell-trainingen worden gegeven in subgroepen van vier tot zeven deelnemers. Elke subgroep wordt begeleid door twee Gilwell-trainers. Het team van trainers wordt per training gevormd. Dat zorgt ervoor dat trainers bij iedere training andere kwaliteiten in kunnen zetten en er altijd dynamiek in het team is. Bij iedere training is er ook altijd een teamleider en er is ondersteunende staf die zorgt voor het eten en ondersteunt bij de logistiek.

trainerstraining

De kracht van ondersteuning

Een Gilwelltraining kan niet zonder goede zorgen. Tijdens elke training is er een team van ondersteuners die ervoor zorgen dat de training plaats kan vinden en dat zowel trainers als deelnemers zich volledig kunnen focussen op de training.

Trainer worden

Op dit moment zijn er geen vacatures. Vacatures zullen op deze website, Social Media en in communicatie vanuit Scouting Nederland bekend gemaakt worden. We kunnen wel vast wat informatie delen over het worden van een Gilwell trainer. Het is belangrijk dat de trainers binnen het team elkaar aanvullen wat betreft (trainers)achtergrond, ervaringen en kennis en daarom vindt er altijd een selectiegesprek plaats. In dit gesprek wordt kennis gemaakt met elkaar, maar ook wordt er verteld wat het inhoudt om lid van Team Gilwell te zijn en er wordt gesproken over je motivatie en trainings- en levenservaring.Het is goed om te weten dat trainers binnen Team Gilwell zich niet alleen bezighouden met het geven van de jaarlijkse trainingen. Er zijn ook allerlei beleidsmatige en organisatorische taken die gedaan worden, zoals bij de materiaalcommissie, de PR-commissie en het Team personeel. Er zijn drie jaarlijkse stafweekenden waarin iedereen elkaar inspireert, waarin ervaringen gedeeld worden en waarin je training krijgt in allerlei facetten van het trainerschap. Je blijft je dus continu ontwikkelen!